Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAAL593

Cursus Noors op reis

Cursus Noors op reis
Cursuscode: TAAL593

(i.s.m. Bibliotheek Hoogeveen)

Typisch Norsk!
In de cursus 'Typisch Norsk' maakt u kennis met de Noorse taal en cultuur. In vijf themalessen worden u de beginselen van de Noorse taal bijgebracht, waarbij uiteraard aandacht wordt besteed aan de uitspraak van de lastige letters æ, ø en å.
Maar ook andere informatie komt aan bod. Wist u bijvoorbeeld dat met 'middag' de warme maaltijd wordt bedoeld die tussen 5 en 6 uur wordt gegeten? En dat een Noorse mijl tien kilometer is in plaats van anderhalf? Hoewel de meeste Noren tegenwoordig Engels kunnen spreken en verstaan, wordt het zeer op prijs gesteld als een buitenlander de moeite neemt Noors te spreken.
En is het ijs eenmaal gebroken, dan zult u er versteld van staan hoe vriendelijk en gastvrij de ogenschijnlijk stugge Noren kunnen zijn.

Maandag 25 februari 2019
5 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 53,00
Mw. drs. L.M. (Lucy) Pijttersen
Boek: Taalgids Wat en Hoe in het Noors (editie 2016) (klik hier voor meer informatie)
Kosten overig studiemateriaal te voldoen aan docent
19:00 - 20:30
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen (klik hier voor de adres gegevens)
drs. L.M. (Lucy) Pijttersen
drs. L.M. (Lucy) Pijttersen
De cursus wordt gegeven door Lucy Pijttersen. Zij heeft Noors gestudeerd in Groningen en is al dertig jaar werkzaam als vertaler en docent Noors. Ze heeft reizen begeleid en is ook actief als hoofdredacteur van het blad Kontaktlinjen van de Vereniging Nederland-Noorwegen. Door niet alleen de nadruk op de taal te leggen, maar ook op de cultuur en de gewoonten van de inwoners zorgt de docent ervoor dat uw enthousiasme gewekt wordt en de cursus niet snel zal gaan vervelen.