Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAAL594

Cursus Italiaans op reis

Cursus Italiaans op reis
Cursuscode: TAAL594

(i.s.m. Bibliotheek Hoogeveen)

Buongiorno Italia!!!
Een kennismaking met de Italiaanse taal en cultuur. Wat is het verschil tussen una trattoria en un ristorante? Waarom betaalt u meer voor een drankje op het terras? Hoe vindt u de weg naar de leukste musea of de gezelligste restaurantjes?
Er komen onderwerpen aan bod die u op reis naar en in Italië van pas kunnen komen. Uiteraard leert u ook om de belangrijkste dingen in de prachtige Italiaanse taal te zeggen. Dit geeft uw bezoek aan la bella Italia nét dat beetje extra.
Arrivederci!

Dinsdag 9 april 2019
5 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 53,00
Mw. C (Cristina) Cinquini
Prijs is exclusief cursusmateriaal.
19:00 - 20:30
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen (klik hier voor de adres gegevens)
C (Cristina) Cinquini
C (Cristina) Cinquini
Ik kom uit Italië. Ik ben op Sardinië geboren en getogen. Tijdens mijn jeugd heb ik veel tijd in Toscane doorgebracht, het land van Dante en van mijn vader. Van mijn vader heb ik de liefde voor de Italiaanse taal en etymologie meegekregen. Ik ben opgegroeid tussen twee culturen: de Sardijnse en de Toscaanse. Dat heb ik altijd speciaal gevonden juist vanwege de verschillen die deze twee regio’s kenmerken. Sinds 1988 woon ik in Nederland. Ik heb de Nederlandse taal aan de Universiteit in Tilburg geleerd. Het is bijzonder interessant tot de ontdekking te komen dat in het Italiaans en in het Nederlands vaak dezelfde uitdrukkingen worden gebruikt. Dat maakt het leren van de taal heel leuk. Met heel veel plezier geef ik sinds 1991 lessen Italiaanse taal.