Cursus Frans Conversatie 1 (B1)

Een cursus voor half gevorderden. Hij is bedoeld voor mensen die tenminste drie jaar Frans hebben gehad. We werken met C'est bien ça deel 2. Tijdens de les werken we bijna uitsluitend aan spreek- en luistervaardigheid. Thema's die aan bod komen zijn: werk, milieu, media, wonen, vervoer en familie. U leert handige voorbeeldzinnen waarmee u in veel situaties uit de voeten kunt. Grammatica- en vocabulaire oefeningen maakt en corrigeert u thuis. We spreken zoveel mogelijk Frans tijdens de les.

We volgen de methode van het Europees Referentie Kader (ERK) niveau
B1.

De cursusboeken zijn gemakkeijk te bestellen bij Intertaal, klik hier

Maandag 30 september 2019
      20 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
      Mw. Y (Yvonne) Frankema
      Boek: Entre nous 3 B1 (klik hier voor meer informatie)
      Let op: Bestel uw boeken pas nadat u bericht hebt ontvangen dat de cursus doorgaat!
      Locatie: RSG Wolfsbos, achteringang hoge witte gebouw Groene Driehoek (op parkeerplaats rechts aanhouden) (klik hier voor de adresgegevens)
      Y (Yvonne) Frankema
      In het dagelijkse leven ben ik docent Frans aan het Praedinius Gymnasium in Groningen, waar ik de lessen Frans verzorg van 1 tot en met 6 gymnasium. Ik heb de studie Romaanse Talen en Culturen gedaan aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Sinds 2017 verzorg ik de lessen conversatie aan de Volksuniversiteit van Hoogeveen. Dat doe ik met veel plezier. Het is leuk om Frans te leren aan volwassenen, dit is een totaal andere doelgroep en de variatie in het aanbod houdt het voor mijzelf leuk. Tijdens de cursus conversatie proberen we zoveel mogelijk Frans te praten over zoveel mogelijk verschillende onderwerpen. Een uitstapje naar de bioscoop of het theater hoort wat mij betreft ook zeker tot de mogelijkheden! A bientôt?