Cursus Engels Conversatie 2 (B1+)

Deze cursus is bestemd voor hen die vijf of zes jaar les hebben gehad in deze taal. Een conversatiecursus, waarbij ook literatuur en culturele wetenswaardigheden aan bod komen. Minder aandacht wordt besteed aan grammatica, maar het komt wel aan de orde. Het benodigde materiaal wordt aangeschaft in overleg met de docent. U dient een behoorlijke beheersing van de taal te hebben.
Bij de conversatie kiezen we actuele onderwerpen uit een Engels tijdschrift, of men vertelt iets over vakantie, werk of interesse/hobby. Al doende wordt de woordenschat uitgebreid, de uitspraak verbeterd, en indien nodig grammatica behandeld. En wordt de drempel om Engels te spreken steeds een beetje lager. Zoals de Engelsen zeggen: Practice makes perfect!

- Europees Referentie Kader (ERK) niveau is B1+.

• Can understand the main points of clear standard input on familiar matters regularly encountered in work, school, leisure, etc.
  • Can deal with most situations likely to arise whilst travelling in an area where the language is spoken.
  • Can produce simple connected text on topics which are familiar or of personal interest.
  • Can describe experiences and events, dreams, hopes & ambitions and briefly give reasons and explanations for opinions and plans.

Aantal cursisten: max. 10

Dinsdag 1 oktober 2019
      20 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
      Mw. M.G. (Marga) Maris-Schuurman

Abonnement op het Engelse tijdschrift 'Current' via de docent. Prijs: ± € 14,50 (te voldoen aan docent)

Locatie: RSG Wolfsbos, achteringang hoge witte gebouw Groene Driehoek (op parkeerplaats rechts aanhouden) (klik hier voor de adresgegevens)
      Inschrijving nog open >
      M.G. (Marga) Maris-Schuurman
      Na de nodige ervaring te hebben opgedaan als docent Engels bij verschillende scholen en opleidingen, richt ik me de afgelopen tien jaar voornamelijk op trainingen aan volwassenen die hun Engels graag willen verbeteren in hun werkzaamheden. Ook ben ik tien jaar geleden begonnen met de Engelse lessen aan de volksuniversiteit, voornamelijk conversatie en sinds kort ook Business Engels. Het leuke aan het werken met volwassenen vind ik hun motivatie, leergierigheid en hun vele ervaringen die uitgewisseld kunnen worden, waardoor er met plezier over allerlei onderwerpen gesproken kan worden. Liefst ook met de nodige humor daarbij.