Talen

Samen leren is leuk! En daarom geven wij klassikale lessen waarin je samen met andere studenten aan de slag gaat en wordt begeleid door een goede docent om een taal onder de knie te krijgen. Bij wijze van proef hanteren we voor Spaans en Italiaans ook een digitale leeromgeving. De eerste ervaringen zijn positief.
Naast de langlopende cursussen hebben we ook zakelijke cursussen en korte vakantiecursussen.
Het complete overzicht staat hieronder.

Binnenkort: Talen op reis
Cursus Zweeds op reis 5 x op Di 03-04-2018 19:00 - 20:30
Cursus Zweeds op reis (E) 5 x op Do 12-04-2018 15:00 - 16:30
Cursus Italiaans op reis (E) 5 x op Di 24-04-2018 15:00 - 16:30

Rond de 100 miljoen mensen in de Europese Unie hebben Duits als moedertaal. Een op de vijf mensen in de EU spreekt Duits! Het is daarmee de meest gesproken taal in de EU. Duits is bovendien een populaire tweede taal in bijvoorbeeld Oost-Europa. En in Drenthe zitten we erg dicht bij de Duitse grens. Handig dus voor op vakantie, of voor mensen met internationale ambitie.

 

Lees meer

De Engelse taal kent een rijke ontstaansgeschiedenis. De grammaticale structuur is Germaans en het vocabulaire bevat veel woorden uit het Frans en het Latijn. Het is de invloedrijkste taal ter wereld en wordt door een groot deel van de wereldbevolking gesproken. Bovendien is het de lingua franca bij de communicatie in wetenschap, techniek en het internationale politieke en economisch verkeer wereldwijd.

 

Lees meer

De Franse taal is uit het Latijn voortgekomen en behoort tot de Romaanse talen. Het wordt door miljoenen mensen gesproken over de hele wereld. Ondank de opkomst van het Engels is het Frans nog steeds een belangrijke taal in het diplomatieke verkeer en een van de officiële talen van de Verenigde Naties.  In de ‘cours de langue’ staat de mondelinge communicatie voorop.

 

Lees meer

Een van de Romaanse talen, door ruim 70 miljoen mensen wereldwijd gesproken, in verschillende dialecten. De huidige Italiaanse standaardtaal is direct gebaseerd op het Florentijns. Italiaans is al heel lang bekend als de taal van de opera, maar het is veel meer dan dat. Het land heeft een zeer rijke cultuur, ook op culinair gebied, die door het kennen van de taal nog meer tot te verbeelding gaat spreken.

 

Lees meer
Binnenkort: Italiaans
Cursus Italiaans op reis (E) 5 x op Di 24-04-2018 15:00 - 16:30

Spaans is de tweede taal van de wereld; er zijn veel landen Spaanstalig. Daarmee wordt het bijna een must ook de taal te leren, om je wereldwijd goed verstaanbaar te kunnen maken. De Spaanse taal is er ook een van passie en emotie; de taal leren is ook de temperamentvolle cultuur proeven. Een beleving op zich!

 

Lees meer

Het Zweeds is een Noord-Germaanse of Scandinavische taal met ongeveer 9 miljoen sprekers. De woordenschat bestaat bijna geheel uit Germaanse woorden, met leenwoorden uit vooral het Latijn en het Frans. Kenmerkend voor de uitspraak is de melodie. Belangrijk gegeven, want het bepaalt de betekenis van het woord. Een uitdagende, maar mooie taal om te leren!

Lees meer
Binnenkort: Zweeds
Cursus Zweeds op reis 5 x op Di 03-04-2018 19:00 - 20:30
Cursus Zweeds op reis (E) 5 x op Do 12-04-2018 15:00 - 16:30

Mandarijn wordt in de volksmond ‘Chinees’ genoemd en is de verzamelnaam van alle Mandarijnse taalvariëteiten. Het Mandarijn Chinees is de officiële taal van het vasteland van China, Singapore en Taiwan. De cursus geeft een introductie op de Chinese grammatica, zinsbouw en de opbouw van de Chinese tekens. U leert er ook enkele zinnen te spreken.

Lees meer

Leer de wereldtaal die Arabisch heet. In deze cursus leert  u het officiële standaard Arabisch (MSA), het communicatiemiddel van ontwikkelde Arabieren dat geschreven en gesproken wordt van Marokko tot Kuwait en van Syrie tot Jemen. Het is de taal van media, boeken en officiële  lezingen. U leert het Arabische alfabet en korte klanktekens; de nadruk ligt met name op conversatie en dialoog.

 

Lees meer