Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEMA232

Lezing Op ontdekkingsreis door de ruimte

Lezing Op ontdekkingsreis door de ruimte
Cursuscode: MEMA232

(i.s.m. Bibliotheek Hoogeveen)

Sinds de eerste raketten omhoog werden geschoten, hebben we al veel plaatsen in het heelal bezocht. Astronauten hebben op de maan gelopen, het internationale ruimtestation wordt al 20 jaar bewoond en ruimterobots hebben de verste uithoeken van het zonnestelsel reeds verkend. Er is veel te vertellen over missies die de komende jaren op stapel staan. Bijvoorbeeld over robots die in ondergrondse meren van Jupiter-maantje Europa gaan speuren naar buitenaards leven. En die op zoek gaan naar gigantische zwarte gaten ver weg in het heelal.
Wat gaan we daarna doen? Gaan wij mensen het hele zonnestelsel bewonen? Sturen we robots op reis naar andere sterren? Misschien wordt het heelal in de verre toekomst ons nieuwe thuis.
Zijn leven lang is sterrenkundige Jeffrey Bout al gefascineerd door het heelal. Anderen hierin laten delen is zijn grote passie.

Dinsdag 2 februari 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 9,00
Dhr. J. (Jeffrey) Bout

U dient zich vooraf in te schrijven i.v.m. de corona maatregelen!
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.

19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen (klik hier voor de adresgegevens)
J. (Jeffrey) Bout
J. (Jeffrey) Bout
Jeffrey Bout is afgestudeerd sterrenkundige uit Groningen. Zijn hele leven is hij al gefascineerd door het heelal en anderen hierin delen is zijn grote passie. De afgelopen jaren gaf hij honderden lezingen en cursussen over sterrenkunde in Noordoost Nederland: op basisscholen, middelbare scholen, verenigingen, in een planetarium of onder de echte sterrenhemel. Daarnaast is hij parttime docent elektrotechniek aan de Hanzehogeschool te Groningen.