Cursuscode: MEMA244

Cursuscode: MEMA244

(i.s.m. Bibliotheek Hoogeveen)

Detroit en muziek
Wat hebben techno, Kid Rock, Aretha Franklin, Madonna, Marvin Gaye, Alice Cooper, The Jackson Five, Aaliyah, Eminem, Joni Mitchell, Motown en The White Stripes gemeen? Ze hebben allemaal een band met Detroit. Hoe kan één stad zoveel muziek voortbrengen, en welke rol speelt muziek in de huidige wederopstanding van deze beruchte stad?

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Toerisme"

Donderdag 25 maart 2021
Mw. dr. S.L. (Leonieke) Bolderman

U dient zich vooraf in te schrijven i.v.m. de corona maatregelen!
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.

Locatie: Bibliotheek Hoogeveen (klik hier voor de adresgegevens)
dr. S.L. (Leonieke) Bolderman
Leonieke Bolderman is universitair docent Culturele Geografie en Toerisme aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Na een research master Arts, Media and Literary Studies (Rijksuniversiteit Groningen, 2009) werkte ze enige jaren als persmedewerker voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In 2013 keerde ze terug naar de wetenschap om onderzoek te doen naar muziektoerisme, resulterend in een proefschrift dat ze in 2018 verdedigde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit proefschrift is in februari 2020 verschenen bij uitgeverij Routledge, getiteld Contemporary Music Tourism. A Theory of Musical Topophilia. Van 2017 tot 2020 woonde ze parttime in Detroit (USA) om te onderzoeken welke rol muzikaal erfgoed en toerisme kunnen spelen in stedelijke ontwikkeling.