Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEMA211

Workshop Kennismaken met gebaren

Workshop Kennismaken met gebaren
Cursuscode: MEMA211

Kent u ook het gebaar voor hamsteren? Hét gebaar dat bekendheid verwierf tijdens de coronapandemie. Maar waar komt dit gebaar eigenlijk vandaan? Welke wereld schuilt er achter (gebaren)taal? Voor wie zijn gebaren heel 'handig'? Wat is het verschil tussen de Nederlandse gebarentaal (NGT) en Nederlands met ondersteunende gebaren (NmG)? Hoe kun je gebaren ook inzetten bij horenden in verschillende levensfases?
Deze en andere onderwerpen komen aan bod in de workshop 'Kennismaken met gebaren'. Ook het handalfabet wordt behandeld en als u wilt oefent u direct al wat gebaren mee. Na de workshop kunt u uw naam vingerspellen!
Komt u wel eens in aanraking met kinderen of volwassenen die zijn aangewezen op het gebruik van gebaren? In bijvoorbeeld uw beroep, of in uw persoonlijke situatie? Of bent u 'algemeen belangstellend'?
U bent van harte welkom voor een eerste kennismaking.

Prijs is incl. koffie/thee

Woensdag 5 oktober 2022
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 10,00
Mw. M. (Marjolein) de Groot

U dient zich vooraf in te schrijven !
Bij deze workshop kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.

19:30 - 21:30
Locatie: Odd Fellow Huis (klik hier voor de adresgegevens)
M. (Marjolein) de Groot
M. (Marjolein) de Groot
Mijn naam is Marjolein de Groot. Via de Nederlandse Gebarentaal (NGT) ben ik les gaan geven in Nederlands met ondersteunende Gebaren (NmG). Ik heb opleidingen gevolgd bij ondermeer Gebaar Ede, Kentalis, St. Plots- & Laatdoven, Samenwerkende Utrechtse Dovenorganisaties, Hoor Friesland en het Nederlands Gebarencentrum. Als horend docent NmG verzorg ik workshops en lessen voor zowel particulieren als voor (onderwijs) instellingen, stichtingen, bibliotheken, volksuniversiteiten en aan organisaties die zijn aangewezen op de inzet van vrijwilligers. Ik vind kennismaken met gebaren(taal) belangrijk, zodat u het niet 'raar' vindt als u iemand ontmoet die gebruikmaakt van gebaren. Als erkend docent werk ik voornamelijk met cursusmateriaal van het Nederlands Gebarencentrum. U leert de door het Nederlands Gebarencentrum gestandaardiseerde gebaren.