Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEMA225

Twee avonden film kijken met

Twee avonden film kijken met
Cursuscode: MEMA225

(i.s.m. Filmhuis Hoogeveen)

Inleiding en nagesprek op film-screenings.

Tijdens de twee avonden laat David u de rijkdom van cinema zien. Vóór aanvang van de film gaat hij op beide avonden in op het specifieke karakter en de opbouw van de te vertonen bijzondere film. Hij gaat daarbij in op de keuze van de regisseur voor onder andere montage, mise-en-scène en specifieke belichting en cameravoering. Maar ook het geluid, de vertelwijze en het acteerwerk worden belicht. Met deze bagage is het kijken naar de gekozen film een verrijkende ervaring.

De te vertonen filmtitels zijn op dit moment nog een verrassing, maar u kunt ervan uitgaan dat deze vervaardigd zijn door uitgesproken en vernieuwende regisseurs.

Maandag 13 maart 2023
2 x: lezing en voorstelling van 2 uur en 45 min , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 32,50
Dhr. D. (David) Stroband

U dient zich vooraf in te schrijven !
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.

19:30 - 22:15
Locatie: VUE Hoogeveen (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
D. (David) Stroband
D. (David) Stroband
David Stroband (1962) heeft Kunstgeschiedenis met als specialisatie Moderne Kunst gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds begin jaren 90 houdt hij zich bezig met schrijven, adviseren en informeren op het gebied van moderne/ hedendaagse beeldende kunst en visuele cultuur. Sinds 2001 werkt hij als docent Theorie en Reflectie aan Academie Minerva waar hij o.a. lessen op het gebied van filmbeschouwing verzorgt. Daarnaast geeft hij sinds jaren cursussen ‘’Kijken naar film’’ bij onder andere Forum Groningen (voormalig Groninger Forum). Ook geeft hij daar regelmatig inleidingen bij diverse filmvertoningen en doet hij zo nu en dan interviews met filmmakers.