Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEMA222

Lezing Oder-Neisse, een drama

Lezing Oder-Neisse, een drama
Cursuscode: MEMA222

(i.s.m. Bibliotheek Hoogeveen)

Eind 1944 verandert alles in het relatief rustige oosten van Duitsland. De Russen rukken op, maar de bevolking moet blijven. De barre winter van 1944-1945 zorgt voor ondergesneeuwde wegen waarlangs in chaotische kolonnes mensen veel te laat proberen naar het westen te ontkomen. Ruim 1 miljoen overleven dit niet. Duitsland probeert 5 miljoen vluchtelingen op te vangen. Polen schuift op naar het westen en verliest gebied in het oosten. Verdreven Polen uit het oosten moeten in het nieuwe westen gaan wonen. Rond de nieuwe Oder-Neissegrens heerst angst tussen Polen en Duitsers. In deze lezing kijken we naar dit vluchtelingendrama.
Ook de hedendaagse situatie langs deze grens wordt besproken.

Prijs is incl. koffie/thee

Dinsdag 15 november 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 12,00
Dhr. K. (Klaas) Hoogenboezem

U dient zich vooraf in te schrijven !
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.

19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
K. (Klaas) Hoogenboezem
K. (Klaas) Hoogenboezem
Drs. Klaas Hoogenboezem (1940) was tot 2005 docent geschiedenis en aardrijkskunde aan het Hondsrugcollege in Emmen. Hij geeft lezingen en cursussen voor Volksuniversiteiten, Bibliotheken en verenigingen. Daarnaast organiseert hij studiedagen en excursies in het in het Nederlands-Duitse grensgebied.