Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEMA223

Lezing Filmgeschiedenis

Lezing Filmgeschiedenis
Cursuscode: MEMA223

(i.s.m. Bibliotheek Hoogeveen)

Hoe wordt een film opgebouwd, hoe zit het met montage en mise en scene, hoe werkt de specifieke belichting, de cameravoering, hoe zit het met geluid, vertelwijze en de manieren van acteren? Allemaal vragen die misschien wel eens bij u opkomen, als u naar een film gaat. De genoemde termen klinken nu wellicht heel technisch, maar in wezen bepalen ze het specifieke karakter van een film. Wanneer u wilt ontdekken wat een film de moeite waard maakt is het interessant om juist naar bovengenoemde bouwstenen te kijken. En met behulp van films, vervaardigd door een aantal uitgesproken en vernieuwende regisseurs, leert u het fenomeen film(taal) in heel zijn diversiteit kennen.
Tijdens twee lezingen wordt u meegenomen door de, eigenlijk nog jonge, filmgeschiedenis, en krijgt u, aan de hand van een aantal voorbeelden, de rijkdom van cinema te zien.

Maandag 1 maart 2021
2 lezingen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 18,00
Dhr. D. (David) Stroband

U dient zich vooraf in te schrijven i.v.m. de corona maatregelen!
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.

19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen (klik hier voor de adresgegevens)
D. (David) Stroband
D. (David) Stroband
David Stroband (1962) heeft Kunstgeschiedenis met als specialisatie Moderne Kunst gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds begin jaren 90 houdt hij zich bezig met schrijven, adviseren en informeren op het gebied van moderne/ hedendaagse beeldende kunst en visuele cultuur. Sinds 2001 werkt hij als docent Theorie en Reflectie aan Academie Minerva waar hij o.a. lessen op het gebied van filmbeschouwing verzorgt. Daarnaast geeft hij sinds jaren cursussen ‘’Kijken naar film’’ bij onder andere Forum Groningen (voormalig Groninger Forum). Ook geeft hij daar regelmatig inleidingen bij diverse filmvertoningen en doet hij zo nu en dan interviews met filmmakers.