Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LEZI630

Vier lezingen bij actuele Kunsttentoonstellingen

Vier lezingen bij actuele Kunsttentoonstellingen
Cursuscode: LEZI630

(i.s.m. Bibliotheek Hoogeveen)

Nog meer uit uw museumbezoek halen of gewoon meer willen weten over enkele actuele tentoonstellingen in onze musea? Dat kan, aan de hand van Renske Bakker, docente kunstgeschiedenis en kunstrecensente.
Zij behandelt achtereenvolgens:

Drents Museum Assen: Iran, bakermat van de beschaving  (17 juni t/m 18 november 2018)
Deze tentoonstelling neemt u mee op reis door de Iraanse cultuurgeschiedenis, een duizelingwekkende periode van 7000 v. Chr. tot 1700 na Chr. Uit diverse periodes toont het Drents Museum topstukken, afkomstig van verschillende vindplaatsen uit Iran, en in bruikleen gegeven door het National Museum of Iran in Teheran.

Teylers Museum Haarlem: Leonardo da Vinci  (5 oktober 2018 t/m 6 januari 2019)
Twee jaar geleden is Teylers Museum begonnen met het realiseren van een oude droom: de eerste grote Nederlandse tentoonstelling van echte tekeningen van Da Vinci. Leonardo's werk is verspreid over musea over de hele wereld en het is niet gemakkelijk om het in bruikleen te krijgen. Er zijn nu voldoende contracten getekend om de tentoonstelling ook echt door te laten gaan volgens de planning.

Centraal Museum Utrecht: Utrecht, Caravaggio en Europa  (15 december 2018 t/m 24 maart 2019)
'Utrecht, Caravaggio en Europa' brengt het Rome van 1600-1630 naar Utrecht. Met zeventig meesterwerken laat de tentoonstelling voor het eerst de Utrechtse Caravaggisten naast hun Europese collega's zien en werpt een nieuw licht op het Internationaal Caravaggisme.
Geldt Caravaggio wel als de belangrijkste inspiratiebron voor de Utrechters Baburen, Honthorst en Ter Brugghen?

Boijmans van Beuningen Rotterdam: Bauhaus  (9 februari t/m 26 mei 2019)
In 2019 is het 100 jaar geleden dat Bauhaus - tussen 1919 en 1933 een vernieuwende kunst- en ontwerpschool in Duitsland - werd opgericht. Museum Boijmans van Beuningen laat de Nederlandse kant van Bauhaus zien.

Deze vier lezingen kunnen ook apart van elkaar worden bezocht:
Lezing "Drents Museum Assen: Iran, bakermat van de beschaving" op 2 oktober 2018.
Lezing "Teylers Museum Haarlem: Leonardo da Vinci" op 4 december 2018.
Lezing "Centraal Museum Utrecht: Utrecht, Caravaggio en Europar" op 12 februari 2019.
Lezing "Boijmans van Beuningen Rotterdam: Bauhaus" op 19 maart 2019.

Dinsdag 2 oktober 2018
4 lezingen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 32,00
Mw. R (Renske) Bakker
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen (klik hier voor de adres gegevens)
R (Renske) Bakker
R (Renske) Bakker
Wie is Renske Bakker? Zij doceert sinds een jaar of zeven kunstgeschiedenis bij verschillende instellingen voor cursusonderwijs. Daarnaast schrijft zij voor de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden als kunst recensente. Ook is zij betrokken bij het platform voor hedendaagse beeldende kunst VHDG en het Grafisch Atelier Friesland. Renske heeft een opleiding in de beeldende kunst en enkele jaren Wijsbegeerte aan de RuG als achtergrond en ontwikkelde zich zo tot een veelzijdig beschouwer van kunst. In haar inleiding komen daarom niet alleen de kunstzinnige aspecten van de meesterwerken aan de orde maar gaat zij ook in op hun maatschappelijke context.