Lezing Wolfgang Amadeus Mozart - Soloconcerten

(i.s.m. Scala)

Soloconcerten
Zeer geroemd zijn altijd de soloconcerten van Mozart. Soloconcert in de betekenis van één solo-instrument tegenover het symfonieorkest. Mozart schreef 27 pianoconcerten die een belangrijke plaats in zijn oeuvre innemen, vijf vioolconcerten, vier hoornconcerten, drie fluitconcerten, één hoboconcert, één fagotconcert en niet te vergeten het beroemde klarinetconcert.
Een mooie bloemlezing uit deze soloconcerten krijgt u tijdens deze lezing te horen en te zien in uitvoeringen van eminente musici.

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Wolfgang Amadeus Mozart".

Donderdag 23 november 2017
Docent: Dhr. G.J. (Gerard) van der Laan