Cursuscode: KUNS118

Lezing Wolfgang Amadeus Mozart - Soloconcerten

Lezing Wolfgang Amadeus Mozart - Soloconcerten
Cursuscode: KUNS118

(i.s.m. Scala)

Soloconcerten
Zeer geroemd zijn altijd de soloconcerten van Mozart. Soloconcert in de betekenis van één solo-instrument tegenover het symfonieorkest. Mozart schreef 27 pianoconcerten die een belangrijke plaats in zijn oeuvre innemen, vijf vioolconcerten, vier hoornconcerten, drie fluitconcerten, één hoboconcert, één fagotconcert en niet te vergeten het beroemde klarinetconcert.
Een mooie bloemlezing uit deze soloconcerten krijgt u tijdens deze lezing te horen en te zien in uitvoeringen van eminente musici.

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Wolfgang Amadeus Mozart".

Donderdag 23 november 2017
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 10,00
Dhr. G.J. (Gerard) van der Laan
20:00 - 22:00
Locatie: Scala Hoogeveen (klik hier voor de adres gegevens)
G.J. (Gerard) van der Laan
G.J. (Gerard) van der Laan
Na het behalen van zijn solistendiploma aan het Utrechts conservatorium was Gerard van der Laan vele jaren pianodocent aan de muziekschool in Hoogeveen. Hij is een pianist in hart en ziel en draagt niet alleen zijn kennis en passie over als docent, maar treedt ook op als concertpianist, als begeleider, en in kamermuziekensembles. Al meer dan twaalf jaar verzorgt hij voor de Volksuniversiteit lezingen over verschillende muzikale onderwerpen. Met zijn kennis en enthousiame heeft Gerard al menig toehoorder meegenomen in de wereld van de klassieke muziek. Een genot om naar te luisteren!