Lezing Wolfgang Amadeus Mozart - Klavierwerken

(i.s.m. Scala)

Klavierwerken
Het wonderkind Mozart componeerde reeds vanaf zijn vijfde een reeks charmante klavierstukken. Het klavier, het klavecimbel én de piano zouden later een centrale plaats in zijn werk blijven behouden.
Beroemd is zijn Alla Turca uit de pianosonate in A, heel bijzonder is zijn Rondo in a-klein, en ook zijn Fantasieën en Variatiewerken zijn pareltjes.
Gerard van der Laan speelt de te behandelen werken zélf voor op de prachtige vleugel in de Toonzaal van Scala.

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Wolfgang Amadeus Mozart".

Donderdag 19 oktober 2017
Docent: Dhr. G.J. (Gerard) van der Laan