Lezing Ludwig van Beethoven - Symfonieën

(i.s.m. Scala)

Symfonieën
Menig componist ná Van Beethoven heeft zich ternauwernood durven wagen aan het componeren van symfonieën, omdat Van Beethoven's werk niet meer te overtreffen leek. Inderdaad zijn zijn negen symfonieën groots en origineel. Van Beethoven was de eerste componist die zich niet meer hoefde te richten naar de smaak van een werkgever; hij kon zich dus richten op het uiten van zijn eigen emoties. In dat opzicht wordt hij wel beschouwd als de éérste vertegenwoordiger van de romantiek.
Tijdens deze lezing krijgt u een aantal hoogtepunten uit deze werken te horen en te zien.

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Ludwig van Beethoven".

Donderdag 11 januari 2018
Docent: Dhr. G.J. (Gerard) van der Laan