Lezing Ludwig van Beethoven - Soloconcerten

(i.s.m. Scala)

Soloconcerten
Soloconcerten, muziek voor een instrument in samenspraak met een symfonieorkest. Vaak het voertuig voor virtuoze solisten. Zo schreef Van Beethoven vijf prachtige pianoconcerten voor eigen gebruik. Ook is er het beroemde vioolconcert. Verder maakt u in deze lezing kennis met de prachtige koorfantasie, een stuk dat begint als een piano-solowerk, daarna met het orkest erbij lijkt het op een pianoconcert, en daarna zet een koor in met een muziek die sterk doet denken aan het "Alle Menschen werden Brüder" uit de 9de symfonie. Verder aandacht voor het tripelconcert voor piano, viool en violoncello.

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Ludwig van Beethoven".

Donderdag 25 januari 2018
Docent: Dhr. G.J. (Gerard) van der Laan