Lezing Ludwig van Beethoven - Fidelio

(i.s.m. Scala)

Fidelio
Van Beethoven schreef één opera, eerst genoemd "Leonore". Verschillende Leonoreouvertures componeerde hij. Hij heeft ook een aantal keren zijn oor - spronkelijke werk veranderd, maar uiteindelijk werd dit de opera "Fidelio". Een verhaal over een heldhaftige vrouw, die, verkleed als man, haar echtgenoot uit de gevangenis gaat redden. Een opera waar het einde nu eens niet gepaard gaat met moord en doodslag, maar, ondanks de ernst van de muziek, met een 'happy end'.

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Ludwig van Beethoven".

Donderdag 8 februari 2018
Docent: Dhr. G.J. (Gerard) van der Laan