Cursuscode: LEZI631

Lezing Hermitage Amsterdam: Hollandse Meesters uit de Hermitage

Lezing Hermitage Amsterdam: Hollandse Meesters uit de Hermitage
Cursuscode: LEZI631

(i.s.m. Bibliotheek Hoogeveen)

Rembrandt en andere Hollandse meesters uit St. Petersburg zijn voor een tijdje in Nederland, in de Hermitage te Amsterdam om precies te zijn. Hun werken waaronder de prachtige “Flora” van Rembrandt, en werken van Frans Hals, Gerard Dou, Paulus Potter en Pieter Lastman zijn daar vanaf 7 oktober te zien.
Was u van plan er heen te gaan en wilt u dit nog beter voorbereid doen? Of wilt u gewoon meer weten over actuele tentoonstellingen in onze musea? Dan is onze nieuwe lezingenserie (een vierluik in samenwerking met de Hoogeveense bibliotheek) over actuele tentoonstellingen misschien precies iets voor u. De serie opent met een lezing over de tentoonstelling in Amsterdam. Op dinsdagavond 17 oktober a.s., 19.30 uur, zal Renske Bakker, kunstdocente en kunstcritica, u alvast wat meer vertrouwd maken met de werken van de daar tentoongestelde Hollandse meesters.

Deze lezing is onderdeel van "Vier lezingen bij actuele kunsttentoonstellingen".

Dinsdag 17 oktober 2017
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 9,00
Mw. R (Renske) Bakker
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen (klik hier voor de adres gegevens)
R (Renske) Bakker
R (Renske) Bakker
Wie is Renske Bakker? Zij doceert sinds een jaar of zeven kunstgeschiedenis bij verschillende instellingen voor cursusonderwijs. Daarnaast schrijft zij voor de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden als kunst recensente. Ook is zij betrokken bij het platform voor hedendaagse beeldende kunst VHDG en het Grafisch Atelier Friesland. Renske heeft een opleiding in de beeldende kunst en enkele jaren Wijsbegeerte aan de RuG als achtergrond en ontwikkelde zich zo tot een veelzijdig beschouwer van kunst. In haar inleiding komen daarom niet alleen de kunstzinnige aspecten van de meesterwerken aan de orde maar gaat zij ook in op hun maatschappelijke context.