Cursuscode: LEZI633

Lezing Groninger Museum: De Romantiek in het Noorden, van Friedrich tot Turner

Lezing Groninger Museum: De Romantiek in het Noorden, van Friedrich tot Turner
Cursuscode: LEZI633

(i.s.m. Bibliotheek Hoogeveen)

Nog meer uit uw museumbezoek halen of gewoon meer willen weten over enkele actuele tentoonstellingen in onze musea? Dat kan, aan de hand van Renske Bakker, docente kunstgeschiedenis en kunstrecensente. Zij behandelt:

Groninger Museum: De Romantiek in het Noorden, van Friedrich tot Turner (9 dec. 2017 - 6 mei 2018)

De Romantiek in het Noorden is de eerste grensoverschrijdende overzichtstentoonstelling van landschapschilderkunst uit Noord-Europa. De tentoonstelling toont werken uit Nederland, Duitsland, Scandinavië en Groot-Brittannië, van J.M.W. Turner tot Caspar David Friedrich.
Thema’s als reizen, de kracht van de natuur en het spirituele staan centraal.

Deze lezing is onderdeel van "Vier lezingen bij actuele kunsttentoonstellingen".

Dinsdag 9 januari 2018
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 9,00
Mw. R (Renske) Bakker
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen (klik hier voor de adres gegevens)
R (Renske) Bakker
R (Renske) Bakker
Wie is Renske Bakker? Zij doceert sinds een jaar of zeven kunstgeschiedenis bij verschillende instellingen voor cursusonderwijs. Daarnaast schrijft zij voor de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden als kunst recensente. Ook is zij betrokken bij het platform voor hedendaagse beeldende kunst VHDG en het Grafisch Atelier Friesland. Renske heeft een opleiding in de beeldende kunst en enkele jaren Wijsbegeerte aan de RuG als achtergrond en ontwikkelde zich zo tot een veelzijdig beschouwer van kunst. In haar inleiding komen daarom niet alleen de kunstzinnige aspecten van de meesterwerken aan de orde maar gaat zij ook in op hun maatschappelijke context.