Cursuscode: LEZI615

Lezing Een droomreis per hemeltrein door Tibet

Lezing Een droomreis per hemeltrein door Tibet
Cursuscode: LEZI615

(i.s.m. Bibliotheek Hoogeveen)

In deze lezing wordt o.m. ingegaan op de vraag: wie of wat is de Dalai Lama? Wat is de rol geweest van Koning Songtsen Gampo en Tsongkhapa, de stichter van vele kloosterorden? Waarop baseert China zijn aanspraken op Tibet, wat zijn de historische en religieuze achtergronden van Tibet? Wat maakt een bezoek aan sommige kloosters zo bijzonder? Ook zal worden ingegaan op de dramatische Pänchen Lama controverse en de zogenoemde Karmapa 'practical joke".
Cultureel-historisch reisleider Aad Engelfriet heeft drie keer een groep begeleid naar China en Tibet. Vanuit China naar Tibet werd 24 uur gereisd met de Hemeltrein, de enige trein ter wereld die over een pas van ca. 5000 m rijdt. De totale kosten voor de aanleg van deze hoogste spoorlijn ter wereld worden geschat op 4 miljard dollar. Waarom deed China dit en wat maakt deze reis zo bijzonder? In Tibet werd niet alleen de hoofdstad Lhasa bezocht, maar ook het unieke westen van Tibet.

Dinsdag 10 oktober 2017
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 9,00
Dhr. A.R.C. (Aad) Engelfriet
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen (klik hier voor de adres gegevens)
A.R.C. (Aad) Engelfriet
A.R.C. (Aad) Engelfriet
Aad Engelfriet is vanaf zijn kindertijd al gefascineerd door geschiedenis. In 1998 kreeg hij een website cadeau en hij is nu webmaster van de grootste Nederlandstalige geschiedenis-website. Aad is ook een fervent reiziger. Na een van zijn China-reizen behaalde hij het IVOR reisleider-certificaat. De combinatie historisch publicist/reisleider bracht hem ook in contact met musea, archieven, uitgeverijen, opleidingsinstituten, touroperators en gerenommeerde bureaus. Aad Engelfriet is een specialist als het gaat om de Nederlandse geschiedenis en de koloniën, en ook op het gebied van de Europese geschiedenis.