Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EXCU611

Lezing en excursie Anton Pieck

Lezing en excursie Anton Pieck
Cursuscode: EXCU611

Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van het Anton Pieck Museumjubileum heeft Han van Hagen een verhaal gehouden over de kunstgrepen van Anton Pieck. Hiervoor is hij in de archieven gedoken, en dat op zich was al een belevenis. In het werk van Anton Pieck kom je voorbeelden uit het verleden tegen. Hij kon nooit stilzitten en was pas tevreden als hij tenminste een potlood in zijn hand had. Zijn werk wordt naast dat van zijn tijdgenoten geplaatst en de verwantschap met kunstenaars van nu wordt aangetoond.
Ook voor de Volksuniversiteit wil Han dit verhaal vertellen, aangevuld met een rondleiding door het Anton Pieck Museum in Hattem. Speciaal voor ons opent het museum deze avond de deuren!

Programma:
Lezing        : 19.00  -  20.15 uur
Pauze         : 20.15  -  20.45 uur
Rondleiding: 20.45  - ±21.45 uur

Eigen vervoer.

Donderdag 21 april 2022
1 x: lezing en excursie van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 36,00
Dhr. H (Han) van Hagen

Prijs is incl. entree en koffie/thee

19:00 - 22:00
Locatie: Anton Pieck Museum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
H (Han) van Hagen
H (Han) van Hagen
Han van Hagen studeerde bij Dirk van Gelder aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar zijn aandacht vooral getrokken werd door de lithografie en het etsen. Na zijn studie woonde hij eerste in Nieuwkoop en vervolgens in het Drentse Zuidwolde. Daar richtte hij, samen met zijn vrouw, de keramiste Lia van Rhijn, aan de rand van het natuurgebied Takkenhoogte in het Reestdal, het Kunstcentrum Hofstede Duet op. Bij zijn kunsthistrorische lezingen behandelt Han het tijdsbestek en de stijl van de kunstwerken, en ook de persoonlijkheid en de inzet van de kunstenaars.