Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LEZI633

Lezing Centraal Museum Utrecht: Utrecht, Caravaggio en Europa

Lezing Centraal Museum Utrecht: Utrecht, Caravaggio en Europa
Cursuscode: LEZI633

(i.s.m. Bibliotheek Hoogeveen)

Nog meer uit uw museumbezoek halen of gewoon meer willen weten over enkele actuele tentoonstellingen in onze musea? Dat kan, aan de hand van Renske Bakker, docente kunstgeschiedenis en kunstrecensente. Zij behandelt:

Centraal Museum Utrecht: Utrecht, Caravaggio en Europa  (15 december 2018 t/m 24 maart 2019)
'Utrecht, Caravaggio en Europa' brengt het Rome van 1600-1630 naar Utrecht. Met zeventig meesterwerken laat de tentoonstelling voor het eerst de Utrechtse Caravaggisten naast hun Europese collega's zien en werpt een nieuw licht op het Internationaal Caravaggisme.
Geldt Caravaggio wel als de belangrijkste inspiratiebron voor de Utrechters Baburen, Honthorst en Ter Brugghen?


Deze lezing is onderdeel van "Vier lezingen bij actuele kunsttentoonstellingen".

Dinsdag 12 februari 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 9,00
Mw. R (Renske) Bakker
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen (klik hier voor de adres gegevens)
R (Renske) Bakker
R (Renske) Bakker
Wie is Renske Bakker? Zij doceert sinds een jaar of zeven kunstgeschiedenis bij verschillende instellingen voor cursusonderwijs. Daarnaast schrijft zij voor de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden als kunst recensente. Ook is zij betrokken bij het platform voor hedendaagse beeldende kunst VHDG en het Grafisch Atelier Friesland. Renske heeft een opleiding in de beeldende kunst en enkele jaren Wijsbegeerte aan de RuG als achtergrond en ontwikkelde zich zo tot een veelzijdig beschouwer van kunst. In haar inleiding komen daarom niet alleen de kunstzinnige aspecten van de meesterwerken aan de orde maar gaat zij ook in op hun maatschappelijke context.