Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LEZI634

Lezing Boijmans van Beuningen Rotterdam: Bauhaus

Lezing Boijmans van Beuningen Rotterdam: Bauhaus
Cursuscode: LEZI634

(i.s.m. Bibliotheek Hoogeveen)

Lezing is verplaatst van 19 maart naar dinsdag 23 april as.!

Nog meer uit uw museumbezoek halen of gewoon meer willen weten over enkele actuele tentoonstellingen in onze musea? Dat kan, aan de hand van Renske Bakker, docente kunstgeschiedenis en kunstrecensente. Zij behandelt:

Boijmans van Beuningen Rotterdam: Bauhaus  (9 februari t/m 26 mei 2019)
In 2019 is het 100 jaar geleden dat Bauhaus - tussen 1919 en 1933 een vernieuwende kunst- en ontwerpschool in Duitsland - werd opgericht. Museum Boijmans van Beuningen laat de Nederlandse kant van Bauhaus zien.

Deze lezing is onderdeel van "Vier lezingen bij actuele kunsttentoonstellingen".

Dinsdag 23 april 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 9,00
Mw. R (Renske) Bakker
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen (klik hier voor de adres gegevens)
R (Renske) Bakker
R (Renske) Bakker
Wie is Renske Bakker? Zij doceert sinds een jaar of zeven kunstgeschiedenis bij verschillende instellingen voor cursusonderwijs. Daarnaast schrijft zij voor de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden als kunst recensente. Ook is zij betrokken bij het platform voor hedendaagse beeldende kunst VHDG en het Grafisch Atelier Friesland. Renske heeft een opleiding in de beeldende kunst en enkele jaren Wijsbegeerte aan de RuG als achtergrond en ontwikkelde zich zo tot een veelzijdig beschouwer van kunst. In haar inleiding komen daarom niet alleen de kunstzinnige aspecten van de meesterwerken aan de orde maar gaat zij ook in op hun maatschappelijke context.