Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUNS122

Lezing Moderne Engelse Poëzie

Lezing Moderne Engelse Poëzie
Cursuscode: KUNS122

(i.s.m. Bibliotheek Hoogeveen)

Een keuze uit de Engelstalige poëzie van de 20ste eeuw van dichters als W.H. Auden, T.S. Eliot, Robert Frost, Thom Gunn, Ted Hughes, Philip Larkin, Brian Patten, Ezra Pound, W.B. Yeats, e.a.
Gedichten worden gelezen en besproken, waarbij ook de historische achtergrond en het genre waarin ze geschreven zijn aan de orde komen.
Een redelijke kennis van het Engels bevordert het plezier en begrip bij het lezen, hoewel soms gebruik wordt gemaakt van een vertaling in het Nederlands.
Bij deze lezing krijgt u tevens een reader met de te lezen en te bespreken gedichten.

i.v.m. de lockdown als gevolg van de overheidsmaatregelen is het op dit moment nog niet bekend wanneer deze lezing gehouden zal worden.

Dinsdag 19 januari 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 9,00
Dhr. F.P.J. (Freerk) van der Werff

U dient zich vooraf in te schrijven i.v.m. de corona maatregelen!
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.

19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen (klik hier voor de adresgegevens)
F.P.J. (Freerk) van der Werff
F.P.J. (Freerk) van der Werff
Meer dan dertig jaar heeft Freerk van der Werff les in de Engelse taal gegeven aan wat toen nog het Meppeler Lyceum heette (nu Stad en Esch/Zuideinde). Hij deed dit altijd graag, maar lesgeven aan volwassenenen vindt hij minstens zo plezierig. In zijn lessen probeert hij zoveel mogelijk afwisselende en stimulerende momenten aan te brengen door lezen, luisteren (cd???s) en spreken elkaar te laten afwisselen. In gevorderde groepen worden ook Engelse gedichten gelezen of het toneelstuk van de Shakespeare-voorstelling in Diever besproken. In een aparte lezing laat Freerk ons ook uitgebreid kennismaken met Shakespeare en zijn werk.