Cursuscode: KUNS125

Lezing Die Zauberflöte

Lezing Die Zauberflöte
Cursuscode: KUNS125

(i.s.m. Scala)

In deze geliefde laatste opera van W.A. Mozart (1791) klinkt veel door van zijn betrokkenheid bij het gedachtegoed van de Vrijmetselarij. Die Zauberflöte gaat over Prins Tamino die verliefd wordt op prinses Pamina, de dochter van de Koningin van de Nacht. Pamina is echter ontvoerd door Sarastro, opperpriester van de Tempel der Wijsheid, omdat hij vindt dat Pamina onder slechte invloed staat van haar moeder. Tamino, die Pamina alleen maar kent van een portret, wil haar bevrijden. Hij wordt geholpen door Papageno, de Vogelvanger.
Deze voordracht is heel geschikt als voorbereiding op een bezoek aan De Tamboer, waar de opera op 1 maart 2018 live wordt uitgevoerd. Maar ook zonder die live-voorstelling is de lezing uitstekend geschikt voor een (nadere) kennismaking met dit monumentale werk van Mozart.

Donderdag 22 februari 2018
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 10,00
Docent: Dhr. G.J. (Gerard) van der Laan
20:00 - 22:00
Locatie: Scala Hoogeveen (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
G.J. (Gerard) van der Laan
G.J. (Gerard) van der Laan
Na het behalen van zijn solistendiploma aan het Utrechts conservatorium was Gerard van der Laan vele jaren pianodocent aan de muziekschool in Hoogeveen. Hij is een pianist in hart en ziel en draagt niet alleen zijn kennis en passie over als docent, maar treedt ook op als concertpianist, als begeleider, en in kamermuziekensembles. Al meer dan twaalf jaar verzorgt hij voor de Volksuniversiteit lezingen over verschillende muzikale onderwerpen. Met zijn kennis en enthousiame heeft Gerard al menig toehoorder meegenomen in de wereld van de klassieke muziek. Een genot om naar te luisteren!