Cursuscode: LEZI620

Cursuscode: LEZI620

(i.s.m. Bibliotheek Hoogeveen)

Willem Jan Verlinden

In het boek 'De zussen Van Gogh' haalt kunsthistoricus Willem-Jan Verlinden de drie dochters Van Gogh uit de schaduw van hun broers en schetst, vaak in hun eigen woorden, een fascinerend beeld van de jongedames en de turbulente ontwikkelingen tijdens de tweede helft van de negentiende eeuw en het fin de siècle.
'De zussen Van Gogh' is het intrigerende levens-verhaal van de drie zussen van Vincent, verteld tegen de achtergrond van een roerige periode in de geschiedenis en gebaseerd op de door henzelf geschreven brieven en andere familiedocumenten. Het gelijknamige boek bevat een groot aantal brieven en afbeeldingen, waarvan een deel voor het eerst in boekvorm verschijnt.
Het gezin Van Gogh telde zes kinderen, van wie Vincent en Theo al vroeg een brede waardering genoten. Maar hoe verging het de andere kinderen?

Aanmelden via Bibliotheek Hoogeveen >

Dinsdag 21 november 2017
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen (klik hier voor de adres gegevens)