Cursuscode: LEZI635

Lezing Cicero

Lezing Cicero
Cursuscode: LEZI635

(i.s.m. Bibliotheek Hoogeveen)

Wat hebben de inauguratierede van Obama, de open brief van Rutte of een speech van Martin Luther King met de Klassieken te maken? Allen haalden hun inspiratie overduidelijk uit de redevoeringen van de Romeinse schrijver, advocaat en politicus Cicero uit de eerste eeuw voor Christus.
De Grieken begonnen al in de vijfde eeuw voor onze jaartelling het belang in te zien van retorica, de kunst van het overtuigen. Enkele redevoeringen, die Cicero hield op het Forum Romanum, zijn eeuwenlang bewaard gebleven omdat ze in het onderwijs als voorbeeld dienden.
In deze lezing maakt u kennis met een aantal redevoeringen en krijgt u wellicht wat handreikingen voor een goede rede-voering!

Dinsdag 3 oktober 2017
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 9,00
Mw. drs. L.M. (Linda) Bremer
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen (klik hier voor de adres gegevens)
drs. L.M. (Linda) Bremer
drs. L.M. (Linda) Bremer
Ik heb Frans en Klassieke Talen gestudeerd in Groningen. Mijn werk en hobby is om mijn kennis van deze talen over te brengen op zoveel mogelijk mensen, ik geef daarom al een aantal jaren met veel plezier les op een middelbare school. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig te vinden in Frankrijk; naast Parijs vind ik de Limousin en de Aquitaine prachtige gebieden. Ook kan ik genieten van de Mediterrane keuken en ben dus met recht een francofiel! Ik kijk ernaar uit om in het komende seizoen de cursus Frans niveau 1 te verzorgen en mijn enthousiasme voor de Franse taal en cultuur over te brengen!