Lezing Tchaikovsky - Opera Evgeny Onegin

(i.s.m. Scala)

Opera Evgeny Onegin
De lyrische roman 'Evgeny Onegin' inspireerde Tchaikovsky tot het schrijven van deze opera.Hij schreef hiervoor meeslepende dramatische muziek die niemand onberoerd kan laten. Evgeny Onegin, een dandy uit Sint Petersburg, verliest zijn hart aan de dromerige Tatiana. De liefde is wederzijds. Zij schrijft hem een hartstochtelijke brief. Maar conventies dicteren Onegin dat hij haar eerst vriendelijk moet afpoeieren. Zij neemt die afwijzing veel te serieus en trouwt met een ander. Onegin blijft diepbedroefd met lege handen achter. Tchaikovsky maakt er vlammend muziektheater van, volgens sommigen zelfs de mooiste Russische opera ooit.

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Tchaikovsky".

Donderdag 23 januari 2020
Dhr. G.J. (Gerard) van der Laan
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.
Locatie: Scala Hoogeveen (klik hier voor de adresgegevens)