Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUNS138

Lezing Tchaikovsky - Opera Evgeny Onegin

Lezing Tchaikovsky - Opera Evgeny Onegin
Cursuscode: KUNS138

(i.s.m. Scala)

Opera Evgeny Onegin
De lyrische roman 'Evgeny Onegin' inspireerde Tchaikovsky tot het schrijven van deze opera.Hij schreef hiervoor meeslepende dramatische muziek die niemand onberoerd kan laten. Evgeny Onegin, een dandy uit Sint Petersburg, verliest zijn hart aan de dromerige Tatiana. De liefde is wederzijds. Zij schrijft hem een hartstochtelijke brief. Maar conventies dicteren Onegin dat hij haar eerst vriendelijk moet afpoeieren. Zij neemt die afwijzing veel te serieus en trouwt met een ander. Onegin blijft diepbedroefd met lege handen achter. Tchaikovsky maakt er vlammend muziektheater van, volgens sommigen zelfs de mooiste Russische opera ooit.

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Tchaikovsky".

Donderdag 23 januari 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 10,00
Dhr. G.J. (Gerard) van der Laan
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.
20:00 - 22:00
Locatie: Scala Hoogeveen (klik hier voor de adresgegevens)
G.J. (Gerard) van der Laan
G.J. (Gerard) van der Laan
Na het behalen van zijn solistendiploma aan het Utrechts conservatorium was Gerard van der Laan vele jaren pianodocent aan de muziekschool in Hoogeveen. Hij is een pianist in hart en ziel en draagt niet alleen zijn kennis en passie over als docent, maar treedt ook op als concertpianist, als begeleider, en in kamermuziekensembles. Al meer dan twaalf jaar verzorgt hij voor de Volksuniversiteit lezingen over verschillende muzikale onderwerpen. Met zijn kennis en enthousiame heeft Gerard al menig toehoorder meegenomen in de wereld van de klassieke muziek. Een genot om naar te luisteren!