Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUNS116

Lezing Georg Friedrich Händel (1685-1759) - Orkestwerken

Lezing Georg Friedrich Händel (1685-1759) - Orkestwerken
Cursuscode: KUNS116

(i.s.m. Scala Hoogeveen)

Hoewel Händel in hetzelfde jaar geboren werd als Johann Sebastian Bach kon het verschil haast niet groter zijn. Händel was een man van de wereld, enigszins frivool, man van grootse effecten in zijn muziek, schitterende opera's. Bach was absoluut niet frivool, wat streng en wars van effectbejag. De muziek van Händel heeft de neiging iemand volledig mee te slepen en was in zijn tijd ook meer geliefd nog dan de composities van Bach.

Orkestwerken
Wie kent niet de schitterende orkestsuites: 'Watermusic' en de 'Music to the Royal Fireworks'? Verder schreef Händel vele 'concerti grossi', u krijgt er in deze lezing voorbeelden van te horen.
Ook maakt u kennis met zijn orgelconcerten en het heerlijke harpconcert.

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Georg Friedrich Händel (1685-1759)".

Donderdag 10 januari 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 10,00
Dhr. G.J. (Gerard) van der Laan
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.
20:00 - 22:00
Locatie: Scala Hoogeveen (klik hier voor de adres gegevens)
G.J. (Gerard) van der Laan
G.J. (Gerard) van der Laan
Na het behalen van zijn solistendiploma aan het Utrechts conservatorium was Gerard van der Laan vele jaren pianodocent aan de muziekschool in Hoogeveen. Hij is een pianist in hart en ziel en draagt niet alleen zijn kennis en passie over als docent, maar treedt ook op als concertpianist, als begeleider, en in kamermuziekensembles. Al meer dan twaalf jaar verzorgt hij voor de Volksuniversiteit lezingen over verschillende muzikale onderwerpen. Met zijn kennis en enthousiame heeft Gerard al menig toehoorder meegenomen in de wereld van de klassieke muziek. Een genot om naar te luisteren!