Lezing Georg Friedrich Händel (1685-1759) - Orkestwerken

(i.s.m. Scala Hoogeveen)

Hoewel Händel in hetzelfde jaar geboren werd als Johann Sebastian Bach kon het verschil haast niet groter zijn. Händel was een man van de wereld, enigszins frivool, man van grootse effecten in zijn muziek, schitterende opera's. Bach was absoluut niet frivool, wat streng en wars van effectbejag. De muziek van Händel heeft de neiging iemand volledig mee te slepen en was in zijn tijd ook meer geliefd nog dan de composities van Bach.

Orkestwerken
Wie kent niet de schitterende orkestsuites: 'Watermusic' en de 'Music to the Royal Fireworks'? Verder schreef Händel vele 'concerti grossi', u krijgt er in deze lezing voorbeelden van te horen.
Ook maakt u kennis met zijn orgelconcerten en het heerlijke harpconcert.

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Georg Friedrich Händel (1685-1759)".

Donderdag 10 januari 2019
Dhr. G.J. (Gerard) van der Laan
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.
Inschrijving nog open >