Lezing Georg Friedrich Händel (1685-1759) - The Messiah

(i.s.m. Scala Hoogeveen)

Hoewel Händel in hetzelfde jaar geboren werd als Johann Sebastian Bach kon het verschil haast niet groter zijn. Händel was een man van de wereld, enigszins frivool, man van grootse effecten in zijn muziek, schitterende opera's. Bach was absoluut niet frivool, wat streng en wars van effectbejag. De muziek van Händel heeft de neiging iemand volledig mee te slepen en was in zijn tijd ook meer geliefd nog dan de composities van Bach.

The Messiah
Dit is wel het beroemdste stuk van Georg Friedrich Händel. Prachtige, weelderige koormuziek, waaronder het beroemde Hallelujakoor, schitterende aria's met welsprekende, vloeiende melodieën, prachtige orkestzetting, dat alles heeft bijgedragen aan het succes van dit monumentale oratorium.
Tijdens deze lezing wordt de structuur van dit werk uiteengezet en worden vele aria's en koren getoond en beluisterd.

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Georg Friedrich Händel (1685-1759)".

Donderdag 7 februari 2019
Dhr. G.J. (Gerard) van der Laan
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.