Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUNS118

Lezing Georg Friedrich Händel (1685-1759) - The Messiah

Lezing Georg Friedrich Händel (1685-1759) - The Messiah
Cursuscode: KUNS118

(i.s.m. Scala Hoogeveen)

Hoewel Händel in hetzelfde jaar geboren werd als Johann Sebastian Bach kon het verschil haast niet groter zijn. Händel was een man van de wereld, enigszins frivool, man van grootse effecten in zijn muziek, schitterende opera's. Bach was absoluut niet frivool, wat streng en wars van effectbejag. De muziek van Händel heeft de neiging iemand volledig mee te slepen en was in zijn tijd ook meer geliefd nog dan de composities van Bach.

The Messiah
Dit is wel het beroemdste stuk van Georg Friedrich Händel. Prachtige, weelderige koormuziek, waaronder het beroemde Hallelujakoor, schitterende aria's met welsprekende, vloeiende melodieën, prachtige orkestzetting, dat alles heeft bijgedragen aan het succes van dit monumentale oratorium.
Tijdens deze lezing wordt de structuur van dit werk uiteengezet en worden vele aria's en koren getoond en beluisterd.

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Georg Friedrich Händel (1685-1759)".

Donderdag 7 februari 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 10,00
Dhr. G.J. (Gerard) van der Laan
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.
20:00 - 22:00
Locatie: Scala Hoogeveen (klik hier voor de adres gegevens)
G.J. (Gerard) van der Laan
G.J. (Gerard) van der Laan
Na het behalen van zijn solistendiploma aan het Utrechts conservatorium was Gerard van der Laan vele jaren pianodocent aan de muziekschool in Hoogeveen. Hij is een pianist in hart en ziel en draagt niet alleen zijn kennis en passie over als docent, maar treedt ook op als concertpianist, als begeleider, en in kamermuziekensembles. Al meer dan twaalf jaar verzorgt hij voor de Volksuniversiteit lezingen over verschillende muzikale onderwerpen. Met zijn kennis en enthousiame heeft Gerard al menig toehoorder meegenomen in de wereld van de klassieke muziek. Een genot om naar te luisteren!