Lezing Franz Schubert (1797-1828) - Liederen

(i.s.m. Scala Hoogeveen)

Deze componist was een onuitputtelijke bron van geniale muzikale ideeën. Ondanks het feit dat hij stierf op 31-jarige leeftijd liet hij een groot aantal werken na, waaronder vele pianowerken, 9 symfonieën, meer dan 600 liederen en vele kamermuziekwerken.

Liederen
Geen componist in de muziekgeschiedenis heeft zo'n groot aantal liederen nagelaten als Franz Schubert. Ook de hoge kwaliteit en de variëteit zijn uitzonderlijk. Naast veel losse liederen ook een aantal liederencycli waaronder 'Die Winterreise', 'Die schöne Müllerin' en 'Schwanengesang'. Prachtige uitvoeringen krijgt u te horen en te zien met legendarische zangers, o.a. Dietrich Fischer Dieskau, Elisabeth Schwarzkopf e.a.
Heel bijzonder is het lied 'Der Hirt auf dem Felsen', waar naast de zangstem en de piano een schitterende klarinetsolo is te horen.

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Franz Schubert (1797-1828)"

Donderdag 22 november 2018
Dhr. G.J. (Gerard) van der Laan
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.
Inschrijving nog open >