Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUNS126

Lezing Beethoven - Twee grote pianosonates

Lezing Beethoven - Twee grote pianosonates
Cursuscode: KUNS126

(i.s.m. Scala)

Twee grote pianosonates
Net als in zijn symfonieën componeerde Ludwig van Beethoven zijn pianosonates met een uitdrukking van grootse emoties. Deze muziek geeft duidelijk het gevoel van 'Sturm und Drang' weer, dat bij Beethoven veel vaker aanwezig is. Dringende, opzwepende muziek die toch zeer streng in een klassieke vorm is gegoten. Deze eerste écht grote sonate in f-mineur én de wereldberoemde 'Mondscheinsonate' worden door Gerard van der Laan niet alleen uitgelegd, maar ook 'life' gespeeld op de prachtige vleugel van kunstcentrum Scala.

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Beethoven".

Donderdag 31 oktober 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 10,00
Dhr. G.J. (Gerard) van der Laan
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.
20:00 - 22:00
Locatie: Scala Hoogeveen (klik hier voor de adresgegevens)
G.J. (Gerard) van der Laan
G.J. (Gerard) van der Laan
Na het behalen van zijn solistendiploma aan het Utrechts conservatorium was Gerard van der Laan vele jaren pianodocent aan de muziekschool in Hoogeveen. Hij is een pianist in hart en ziel en draagt niet alleen zijn kennis en passie over als docent, maar treedt ook op als concertpianist, als begeleider, en in kamermuziekensembles. Al meer dan twaalf jaar verzorgt hij voor de Volksuniversiteit lezingen over verschillende muzikale onderwerpen. Met zijn kennis en enthousiame heeft Gerard al menig toehoorder meegenomen in de wereld van de klassieke muziek. Een genot om naar te luisteren!