Lezing Parijs en zijn moderne architectuur

(i.s.m. Bibliotheek Hoogeveen)

Architectuurhistorica Nyncke Wouda neemt ons deze avond mee naar Parijs. Deze stad biedt méér dan de 19de-eeuwse boulevards, pleinen, musea, gezellige restaurantjes en winkeltjes. Ook voor liefhebbers van moderne architectuur valt er veel te genieten. We maken een reis langs bouwwerken als de Sacré Coeur, de Eiffeltoren, de metrostations van Hector Guimard en Villa Savoye. Via Centre Pompidou, Parc de la Vilette, La Grande Arche de la Défense en Bibliothèque Nationale de France. Om te eindigen bij de Fondation Louis Vuitton en La Canopée.
Een prachtig overzicht van de geschiedenis van de architectuur van de 20ste eeuw!

Dinsdag 11 oktober 2022
Mw. N.A.M. (Nyncke) Wouda

U dient zich vooraf in te schrijven !
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.

Locatie: Bibliotheek Hoogeveen (klik hier voor de adresgegevens)
N.A.M. (Nyncke) Wouda
Als dochter van een architect kreeg Nyncke Dinkla-Wouda de liefde voor architectuur al met de paplepel ingegoten. Ze studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde hiernaast nog een studie mediterrane archeologie. In 1995 rondde ze deze studie af en een half jaar later slaagde ze voor haar studie kunstgeschiedenis, hoofdrichting architectuur-geschiedenis. Na enige jaren werken op een uitzendbureau startte ze in 2001 met een eigen onderneming: Cultureel Buro Arch’s. Ze geeft op freelance-basis cursussen aan verschillende volksuniversiteiten, schrijft architectuur-historische teksten voor bedrijven en verzorgt stadswandelingen in verschillende steden.