Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUNS122

Lezing Osnabrück, Vredesstad

Lezing Osnabrück, Vredesstad
Cursuscode: KUNS122

(i.s.m. Bibliotheek Hoogeveen)

In Münster en Osnabrück komt in 1648 een einde aan onze 80-jarige en Duitslands 30-jarige oorlog. Osnabrück is minder bekend dan Münster, maar men doet er alles aan zich te profileren als vredesstad. In het prachtige raadhuis is de Vredeszaal te bezichtigen. Tegenover het raadhuis bevindt zich het herinneringscentrum voor Erich Maria Remarque. Ook zijn er het museum, gewijd aan Felix Nussbaum, en een door Liebeskind ontworpen gebouw waar de beklemming van de oorlog voelbaar is.
Vredeszaal, Remarque, Nussbaum en Libeskind zijn een bezoek aan Osnabrück alleszins waard. Deskundige reisleiding en ervaren gidsen bieden u een betekenisvolle dag.
Bij voldoende belangstelling wordt op zaterdag 24 september een dagexcursie per bus naar Osnabrück georganiseerd met een bezoek aan het Remarquemuseum, het Rathaus en het Nussbaummuseum.
Zie https://www.volksuniversiteithoogeveen.nl/excursies/excursie-osnabrück
Deskundige Nederlandse gidsen en reisleiding zorgen voor een boeiende en leerzame dag.
(lezing en excursie kunnen los van elkaar geboekt worden)

Prijs is incl. koffie/thee

Dinsdag 13 september 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 12,00
Dhr. K. (Klaas) Hoogenboezem

U dient zich vooraf in te schrijven !
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.

19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Hoogeveen lezingen (klik hier voor de adresgegevens)
K. (Klaas) Hoogenboezem
K. (Klaas) Hoogenboezem
Drs. Klaas Hoogenboezem (1940) was tot 2005 docent geschiedenis en aardrijkskunde aan het Hondsrugcollege in Emmen. Hij geeft lezingen en cursussen voor Volksuniversiteiten, Bibliotheken en verenigingen. Daarnaast organiseert hij studiedagen en excursies in het in het Nederlands-Duitse grensgebied.