Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUNS111

Cursus Beter kijken naar kunst, deel 1

Cursus Beter kijken naar kunst, deel 1
Cursuscode: KUNS111

De geschiedenis van de beeldende kunst omvat architectuur, schilderkunst en beeldhouwkunst. U krijgt een helder overzicht van alle belangrijke kunststromingen vanaf de prehistorische grotschilderingen tot heden. Aan de hand van heel veel mooi beeldmateriaal worden die drie onderdelen inzichtelijk gemaakt. Naast de verhalen over kunststromingen krijgt u ook een inkijkje in de technieken en materialen waarmee kunst gemaakt kan worden. Bijvoorbeeld: wat zijn de eigenschappen van olieverf, of: hoe wordt een bronzen beeld gemaakt.
De cursus bestaat uit twee delen van elk zeven middagen. Het eerste deel behandelt de prehistorie tot de negentiende eeuw. Het tweede deel gaat verder vanaf de negentiende eeuw tot heden. De delen zijn ook afzonderlijk goed te volgen.
Deze cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten en begrijpen van kunst, meer wil genieten van exposities en museumbezoek en vooral beter wil leren kijken. Ook het ophalen en verfrissen van kennis is een uitstekend uitgangspunt om deze cursus te volgen.

'Jammer dat ik deze cursus niet eerder heb gedaan!'
'Ik ben er wel geweest, maar ik heb het eigenlijk niet gezien'
'Al na de derde les begon ik veel beter om me heen te kijken'
Dit zijn enkele citaten van cursisten die deze cursus al hebben gevolgd.

Najaar 2020 is de opbouw als volgt:
1. Prehistorie Egypte
2. Griekse en Romeinse kunst
3. Middeleeuwen
4. Renaissance
5. Barok
6. De Gouden Eeuw in Nederland
7. Rococo en de Galante tijd

Donderdag 1 oktober 2020
7 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 98,00 plus € 6,00 materiaalkosten.
Mw. B. (Barbera) van Egdom-Oranje

Cursusprijs is incl. € 6,00 voor reader

13:30 - 15:30
Locatie: Odd Fellow Huis (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
B. (Barbera) van Egdom-Oranje
B. (Barbera) van Egdom-Oranje
Barbera is een kunstzinnige all-rounder. Ze volgde zowel de lerarenopleiding textiele werkvormen als tekenen/kunstgeschiedenis. Vele jaren heeft zij bij kunstinstellingen creatieve cursussen gegeven in allerlei textiele technieken. Als docent was zij verbonden aan het Drenthe college, waar zij de eindexamenklassen tekenen/kunstbeschouwing Havo en VWO begeleidde. Bij de VU Hoogeveen komen al deze ervaringen samen in de populaire cursus waarin kennis wordt gemaakt met kunst, die al sinds 2003 gegeven wordt. Cursisten zeggen vaak:'In korte tijd heb ik geleerd om beter te kijken naar kunst'.