Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUNS105

Excursie Havezathe De Havixhorst

Excursie Havezathe De Havixhorst
Cursuscode: KUNS105

Tentoonstelling: Powervrouwen in de beeldhouwkunst

Wie maar een ogenblik dacht dat vrouwen in de beeldhouwkunst schaars en ondergeschikt zijn, heeft het mis. In het beeldenpark De Havixhorst wordt vanaf mei 2019 een tentoonstelling gewijd aan drie krachtige vrouwen in de beeldhouwkunst: Charlotte van Pallandt (1898-1997), Maja van Hall (1937) en Eja Siepman van den Berg (1943). Hoewel hun werk uiterlijk totaal van elkaar verschilt voelden zij zich ten zeerste verbonden in hun kunst. Met deze tentoonstelling wordt duidelijk dat deze vrouwen, ieder met een geheel eigen, karakteristiek oeuvre, op zeer sterke wijze hun plaats in de 20ste-eeuwse figuratieve beeldhouwkunst hebben bevochten en ook verworven. Daarbij gaat het vooral om de persoonlijkheden, de visie en de zichtbare strijd om de wereld en het leven te begrijpen door er kunst van te maken. De werken van alle drie hebben reeds een vaste plek in Beeldenpark De Havixhorst verworven. Hun werk past naadloos in de doelstelling van het Beeldenpark: het geven van een juiste plaats aan de 20ste-eeuwse figuratieve beeldhouwkunst die binnen de traditie van de school van Bronner past.
Nyncke Wouda neemt u mee naar de prachtige Havezathe De Havixhorst en de beeldentuin die erbij hoort. Ze zal vertellen over dit belangrijke erfgoed en met u de tentoonstelling bezoeken en toelichten.

Aantal deelnemers: minimaal 12    
Vervoer: eigen vervoer

Zondag 29 september 2019
1 excursie van 2 uur aanvangstijd 11:00
Prijs: € 15,00
Mw. N.A.M. (Nyncke) Wouda
11:00 - 13:00
Locatie: De Havixhorst (klik hier voor de adresgegevens)
N.A.M. (Nyncke) Wouda
N.A.M. (Nyncke) Wouda
Als dochter van een architect en een kunstenares kreeg Nyncke Wouda de liefde voor architectuur en kunst al met de paplepel ingegoten. Ze studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde hiernaast nog een studie mediterrane archeologie. In 1995 rondde ze deze studie af en een half jaar later slaagde ze voor haar studie kunstgeschiedenis, hoofdrichting moderne architectuur. Sinds het afronden van haar studie werkt ze als administratief medewerker/praktijkmanager in een apotheekhoudende huisartsenpraktijk. Maar daarnaast heeft ze al die jaren op freelancebasis cursussen aan verschillende volksuniversiteiten gegeven, schrijft ze architectuurhistorische teksten voor bedrijven en verzorgt ze stadswandelingen in verschillende steden. Sinds 2018 is ze assistent-conservator in Beeldenpark De Havixhorst en is ze gestart met haar eigen onderneming Nyncke AEK (Architectuur Erfgoed & Kunst) en houdt ze zich bezig met educatie, stadswandelingen en (kunst en erfgoed-) projecten.