Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUNS107

Cursus Beter kijken naar kunst, deel 2

Cursus Beter kijken naar kunst, deel 2
Cursuscode: KUNS107

Deze cursus biedt een overzicht van alle belangrijke kunststromingen vanaf de prehistorische grotschilderingen tot heden. Beeldmateriaal brengt de geschiedenis van de architectuur, schilder- en beeldhouwkunst tot leven. De cursus geeft inzicht in de verschillende technieken en de stijl van een kunstenaar of stroming en helpt ze te herkennen. Het brengt het ontstaan en de bloei van een stroming en de overgang naar een volgende stroming in beeld. Ook laat het de invloed van de tijd daarop zien. De cursus is een geschikte manier om kennis te maken met de vele stromingen die er in de tijd langs zijn gekomen.
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten en begrijpen van kunst, meer wil genieten van exposities en museumbezoek en vooral beter wil leren kijken, of om kennis op te frissen.De cursus bestaat uit twee delen van elk zeven middagen. De delen zijn ook heel goed los van elkaar te volgen. Zie ook deel 1.

Deel 2 gaat over de 19e en 20e eeuw.

De volgende onderwerpen staan centraal:
1. Stromingen rondom Romantiek en Impressionisme
2. Stromingen rondom Jugendstil
3. Het expressionisme en het kubisme
4. Stromingen rondom het constructivisme
5. Stromingen rondom Mondriaan c.s.
6. Cobra, pop art, light art
7. Nieuwe ontwikkelingen en postmodernisme

Donderdag 16 januari 2020
7 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 88,00 plus € 10,00 materiaalkosten.
Mw. B. (Barbera) van Egdom-Oranje
13:30 - 15:30
Locatie: Odd Fellow Huis (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
B. (Barbera) van Egdom-Oranje
B. (Barbera) van Egdom-Oranje
Barbera is een kunstzinnige all-rounder. Ze volgde zowel de lerarenopleiding textiele werkvormen als tekenen/kunstgeschiedenis. Vele jaren heeft zij bij kunstinstellingen creatieve cursussen gegeven in allerlei textiele technieken. Als docent was zij verbonden aan het Drenthe college, waar zij de eindexamenklassen tekenen/kunstbeschouwing Havo en VWO begeleidde. Bij de VU Hoogeveen komen al deze ervaringen samen in de populaire cursus waarin kennis wordt gemaakt met kunst, die al sinds 2003 gegeven wordt. Cursisten zeggen vaak:'In korte tijd heb ik geleerd om beter te kijken naar kunst'.