Cursus Architectuur van de Twintigste Eeuw - in vogelvlucht

In deze cursus, bestaande uit drie lessen, wordt een globaal overzicht gegeven van de architectuur van de twintigste eeuw, d.w.z. van 1880 tot heden. Waarom de architectuur van de twintigste eeuw? In de eerste plaats omdat de architectuur, die in onze directe omgeving te zien is, voor het overgrote deel cultuurgoed uit deze eeuw is. Daarnaast kunnen kennis van en waardering voor deze architectuur bijdragen tot het behoud van dit erfgoed.
Tijdens deze lessen wordt een kapstok aangereikt door een beknopt overzicht te geven van deze architectuur. Hiertoe zullen de belangrijkste stromingen en architecten besproken worden. Na het volgen van deze cursus zult u in staat zijn om gebouwen te plaatsen binnen bepaalde ontwikkelingen en tradities in de architectuurgeschiedenis.

Maandag 27 januari 2020
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. N.A.M. (Nyncke) Wouda
Locatie: RSG Wolfsbos, achteringang hoge witte gebouw Groene Driehoek (op parkeerplaats rechts aanhouden) (klik hier voor de adresgegevens)
N.A.M. (Nyncke) Wouda
Als dochter van een architect en een kunstenares kreeg Nyncke Wouda de liefde voor architectuur en kunst al met de paplepel ingegoten. Ze studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde hiernaast nog een studie mediterrane archeologie. In 1995 rondde ze deze studie af en een half jaar later slaagde ze voor haar studie kunstgeschiedenis, hoofdrichting moderne architectuur. Sinds het afronden van haar studie werkt ze als administratief medewerker/praktijkmanager in een apotheekhoudende huisartsenpraktijk. Maar daarnaast heeft ze al die jaren op freelancebasis cursussen aan verschillende volksuniversiteiten gegeven, schrijft ze architectuurhistorische teksten voor bedrijven en verzorgt ze stadswandelingen in verschillende steden. Sinds 2018 is ze assistent-conservator in Beeldenpark De Havixhorst en is ze gestart met haar eigen onderneming Nyncke AEK (Architectuur Erfgoed & Kunst) en houdt ze zich bezig met educatie, stadswandelingen en (kunst en erfgoed-) projecten.