Cursuscode: EXCU611

Lezing en excursie Anton Pieck

Cursuscode: EXCU611

Vorig jaar was er een feest in Hattem vanwege het 35 jarig bestaan van het Anton Pieck Museum. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft Han van Hagen een verhaal gehouden over de kunstgrepen van Anton Pieck.
Hiervoor is hij in de archieven gedoken, en dat op zich was al een belevenis. In het werk van Anton Pieck kom je voorbeelden uit het verleden tegen. Hij kon nooit stilzitten en was pas tevreden als hij tenminste een potlood in zijn hand had. Zijn werk wordt naast dat van zijn tijdgenoten geplaatst en de verwantschap met kunstenaars van nu wordt aangetoond.
Ook voor de Volksuniversiteit wil Han dit verhaal vertellen, aangevuld met een rondleiding door het Anton Pieck Museum in Hattem.

Programma:
Lezing        : 19.00  -  20.15 uur
Pauze         : 20.15  -  20.45 uur
Rondleiding: 20.45 - ±21.45 uur

Eigen vervoer.

Donderdag 22 april 2021
1 x: lezing en excursie van 3 uur aanvangstijd 19:00
Dhr. H (Han) van Hagen

Prijs is incl. entree en koffie/thee

Locatie: Anton Pieck Museum (klik hier voor de adresgegevens)
H (Han) van Hagen
Han van Hagen studeerde bij Dirk van Gelder aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar zijn aandacht vooral getrokken werd door de lithografie en het etsen. Na zijn studie woonde hij eerste in Nieuwkoop en vervolgens in het Drentse Zuidwolde. Daar richtte hij, samen met zijn vrouw, de keramiste Lia van Rhijn, aan de rand van het natuurgebied Takkenhoogte in het Reestdal, het Kunstcentrum Hofstede Duet op. Bij zijn kunsthistrorische lezingen behandelt Han het tijdsbestek en de stijl van de kunstwerken, en ook de persoonlijkheid en de inzet van de kunstenaars.