Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: E136

Lezing Tchaikovsky - De Notenkraker

Lezing Tchaikovsky - De Notenkraker
Cursuscode: E136

(i.s.m. Bibliotheek Emmen)

De Notenkraker
Tchaikovsky's beroemdste muziek is wel de muziek die hij schreef voor het ballet de 'Notenkraker'. Geen wonder! Weinig klassieke muziek is zo sprankelend vrolijk, zo meeslepend, zo klankrijk als deze prachtige balletmuziek. We gaan veel fragmenten beluisteren en bekijken van dit wereldberoemde stuk. Het verhaal speelt zich af rond een kerstboom en is derhalve zeer geschikt voor deze tijd van het jaar. Schitterende decors, prachtige kostuums, adembenemende beheersing van de dansers, samen met de klanken van een subliem orkest, dat alles wordt getoond tijdens deze lezing.

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Tchaikovsky"

Dinsdag 17 december 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 10,00
Dhr. G.J. (Gerard) van der Laan
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.
14:00 - 16:00
G.J. (Gerard) van der Laan
G.J. (Gerard) van der Laan
Na het behalen van zijn solistendiploma aan het Utrechts conservatorium was Gerard van der Laan vele jaren pianodocent aan de muziekschool in Hoogeveen. Hij is een pianist in hart en ziel en draagt niet alleen zijn kennis en passie over als docent, maar treedt ook op als concertpianist, als begeleider, en in kamermuziekensembles. Al meer dan twaalf jaar verzorgt hij voor de Volksuniversiteit lezingen over verschillende muzikale onderwerpen. Met zijn kennis en enthousiame heeft Gerard al menig toehoorder meegenomen in de wereld van de klassieke muziek. Een genot om naar te luisteren!