Cursuscode: E152

Lezing Parijs en zijn moderne architectuur

Cursuscode: E152

(i.s.m. Bibliotheek Emmen)

Architectuurhistorica Nyncke Wouda neemt ons deze avond mee naar Parijs. Deze stad biedt méér dan de 19de-eeuwse boulevards, pleinen, musea, gezellige restaurantjes en winkeltjes. Ook voor liefhebbers van moderne architectuur valt er veel te genieten. We maken een reis langs bouwwerken als de Sacré Coeur, de Eiffeltoren, de metrostations van Hector Guimard en Villa Savoye. Via Centre Pompidou, Parc de la Vilette, La Grande Arche de la Defense en Bibliothèque Nationale de France. Om te eindigen bij de Fondation Louis Vuitton en La Canopée.
Een prachtig overzicht van de geschiedenis van de architectuur van de 20ste eeuw!

Maandag 9 december 2019
Mw. N.A.M. (Nyncke) Wouda
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.
Locatie: Bibliotheek Emmen (klik hier voor de adresgegevens)
N.A.M. (Nyncke) Wouda
Als dochter van een architect en een kunstenares kreeg Nyncke Wouda de liefde voor architectuur en kunst al met de paplepel ingegoten. Ze studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde hiernaast nog een studie mediterrane archeologie. In 1995 rondde ze deze studie af en een half jaar later slaagde ze voor haar studie kunstgeschiedenis, hoofdrichting moderne architectuur. Sinds het afronden van haar studie werkt ze als administratief medewerker/praktijkmanager in een apotheekhoudende huisartsenpraktijk. Maar daarnaast heeft ze al die jaren op freelancebasis cursussen aan verschillende volksuniversiteiten gegeven, schrijft ze architectuurhistorische teksten voor bedrijven en verzorgt ze stadswandelingen in verschillende steden. Sinds 2018 is ze assistent-conservator in Beeldenpark De Havixhorst en is ze gestart met haar eigen onderneming Nyncke AEK (Architectuur Erfgoed & Kunst) en houdt ze zich bezig met educatie, stadswandelingen en (kunst en erfgoed-) projecten.