Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: E129

Lezing Matthäus Passion

Lezing Matthäus Passion
Cursuscode: E129

(i.s.m. Bibliotheek Emmen)

In Nederland zijn de uitvoeringen van de Matthäus Passion al bijna 150 jaar een traditie. Tijdens deze lezing vertelt Gerard van der Laan over de achtergronden van deze compositie en over de verschillende manieren waarop dit stuk is uitgevoerd in deze 150 jaar. Deze verschillende manieren van uitvoeren worden naast elkaar gelegd; zo hoort u Willem Mengelberg naast Ton Koopman, en nog een aantal andere uitvoeringen. Ook wordt de relatie tussen tekst en muzikale uitdrukking belicht.
Natuurlijk laten we u ontroerende hoogtepunten uit deze passie zien en horen.

Dinsdag 7 april 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 10,00
Dhr. G.J. (Gerard) van der Laan
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.
14:00 - 16:00
Locatie: Bibliotheek Emmen (klik hier voor de adresgegevens)
G.J. (Gerard) van der Laan
G.J. (Gerard) van der Laan
Na het behalen van zijn solistendiploma aan het Utrechts conservatorium was Gerard van der Laan vele jaren pianodocent aan de muziekschool in Hoogeveen. Hij is een pianist in hart en ziel en draagt niet alleen zijn kennis en passie over als docent, maar treedt ook op als concertpianist, als begeleider, en in kamermuziekensembles. Al meer dan twaalf jaar verzorgt hij voor de Volksuniversiteit lezingen over verschillende muzikale onderwerpen. Met zijn kennis en enthousiame heeft Gerard al menig toehoorder meegenomen in de wereld van de klassieke muziek. Een genot om naar te luisteren!