Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: E142

Lezing Georg Friedrich Händel (1685-1759) - Opera Xerxes

Lezing Georg Friedrich Händel (1685-1759) - Opera Xerxes
Cursuscode: E142

(i.s.m. Bibliotheek Emmen)

Hoewel Händel in hetzelfde jaar geboren werd als Johann Sebastian Bach kon het verschil haast niet groter zijn. Händel was een man van de wereld, enigszins frivool, man van grootse effecten in zijn muziek, schitterende opera's. Bach was absoluut niet frivool, wat streng en wars van effectbejag. De muziek van Händel heeft de neiging iemand volledig mee te slepen en was in zijn tijd ook meer geliefd nog dan de composities van Bach.

Opera Xerxes
Händel schreef vele opera's, waarvan deze 'Xerxes' wel de beroemdste is. Helemaal in het begin horen we in deze opera de muziek van het beroemde 'Largo', dat is de aria 'Ombra mai fu'. Koning Xerxes wil trouwen met Romilda, die echter verliefd is op zijn broer Arsamene. Maar de zus van Romilda probeert Arsamene voor zich te winnen. Liefde, intrige, verraad, alle ingrediënten zijn voorhanden in deze prachtige barokke opera, die ons laat voelen hoe men zich moet hebben gevoeld in een operahuis ten tijde van Händel.

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Georg Friedrich Händel (1685-1759)".

Dinsdag 22 januari 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 10,00
Dhr. G.J. (Gerard) van der Laan
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.
14:00 - 16:00
Locatie: Bibliotheek Emmen (klik hier voor de adres gegevens)
G.J. (Gerard) van der Laan
G.J. (Gerard) van der Laan
Na het behalen van zijn solistendiploma aan het Utrechts conservatorium was Gerard van der Laan vele jaren pianodocent aan de muziekschool in Hoogeveen. Hij is een pianist in hart en ziel en draagt niet alleen zijn kennis en passie over als docent, maar treedt ook op als concertpianist, als begeleider, en in kamermuziekensembles. Al meer dan twaalf jaar verzorgt hij voor de Volksuniversiteit lezingen over verschillende muzikale onderwerpen. Met zijn kennis en enthousiame heeft Gerard al menig toehoorder meegenomen in de wereld van de klassieke muziek. Een genot om naar te luisteren!