Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: E123

Lezing Franz Schubert (1797-1828) - Liederen

Lezing Franz Schubert (1797-1828) - Liederen
Cursuscode: E123

(i.s.m. Bibliotheek Emmen)

Deze componist was een onuitputtelijke bron van geniale muzikale ideeën. Ondanks het feit dat hij stierf op 31-jarige leeftijd liet hij een groot aantal werken na, waaronder vele pianowerken, 9 symfonieën, meer dan 600 liederen en vele kamermuziekwerken.

Liederen
Geen componist in de muziekgeschiedenis heeft zo'n groot aantal liederen nagelaten als Franz Schubert. Ook de hoge kwaliteit en de variëteit zijn uitzonderlijk. Naast veel losse liederen ook een aantal liederencycli waaronder 'Die Winterreise', 'Die schöne Müllerin' en 'Schwanengesang'. Prachtige uitvoeringen krijgt u te horen en te zien met legendarische zangers, o.a. Dietrich Fischer Dieskau, Elisabeth Schwarzkopf e.a.
Heel bijzonder is het lied 'Der Hirt auf dem Felsen', waar naast de zangstem en de piano een schitterende klarinetsolo is te horen.

Deze lezing is onderdeel van de "Drieluik Franz Schubert (1797-1828)"

Dinsdag 20 november 2018
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 10,00
Dhr. G.J. (Gerard) van der Laan
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.
14:00 - 16:00
Locatie: Bibliotheek Emmen (klik hier voor de adres gegevens)
G.J. (Gerard) van der Laan
G.J. (Gerard) van der Laan
Na het behalen van zijn solistendiploma aan het Utrechts conservatorium was Gerard van der Laan vele jaren pianodocent aan de muziekschool in Hoogeveen. Hij is een pianist in hart en ziel en draagt niet alleen zijn kennis en passie over als docent, maar treedt ook op als concertpianist, als begeleider, en in kamermuziekensembles. Al meer dan twaalf jaar verzorgt hij voor de Volksuniversiteit lezingen over verschillende muzikale onderwerpen. Met zijn kennis en enthousiame heeft Gerard al menig toehoorder meegenomen in de wereld van de klassieke muziek. Een genot om naar te luisteren!