Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: E123

Henk Helmantel Kunstvoorstelling

Henk Helmantel Kunstvoorstelling
Cursuscode: E123

(i.s.m. Bibliotheek Emmen)

In zijn lezing - of kunstvoorstelling zoals hij het zelf liever noemt – laat graficus en kunstkenner Han van Hagen zien hoe onderwerpen als stillevens en kerkinterieurs in de loop der eeuwen in de schilderkunst een plaats hebben verworven of juist veracht werden.
Van Hagen: 'Een ‘stilleven’ is een merkwaardig onderwerp in de schilderkunst. Er staan onbeduidende voorwerpen zonder enige samenhang bij elkaar. Rommel, die een geordend mens naar de kringloop brengt.
Karel van Mander (1548-1606) was van mening dat het weergeven van stillevens onontbeerlijk was om later meesterschilder te worden. Gerard de Lairesse (1640-1711) beweerde daarentegen dat degenen die zich toelegden op het stilleven schilderen, weinig in hun mars hadden.

Zondag 16 januari 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 13:30
Prijs: € 10,00
Dhr. H (Han) van Hagen

U dient zich vooraf in te schrijven i.v.m. de corona maatregelen!
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.

13:30 - 15:30
Locatie: Bibliotheek Emmen (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
H (Han) van Hagen
H (Han) van Hagen
Han van Hagen studeerde bij Dirk van Gelder aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar zijn aandacht vooral getrokken werd door de lithografie en het etsen. Na zijn studie woonde hij eerste in Nieuwkoop en vervolgens in het Drentse Zuidwolde. Daar richtte hij, samen met zijn vrouw, de keramiste Lia van Rhijn, aan de rand van het natuurgebied Takkenhoogte in het Reestdal, het Kunstcentrum Hofstede Duet op. Bij zijn kunsthistrorische lezingen behandelt Han het tijdsbestek en de stijl van de kunstwerken, en ook de persoonlijkheid en de inzet van de kunstenaars.