Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CREA321

Cursus Muziekschrift

Cursus Muziekschrift
Cursuscode: CREA321

(i.s.m. Scala)

Misschien bent u lid bent van een koor of u bespeelt een muziekinstrument. Maar u wilt graag meer weten over uw eigen koor- of muziekpartij, u wilt die goed kunnen lezen. En ook: wat gebeurt er in de koorpartij van uw buurvrouw of buurman?
Hoe zit dat muziekschrift nou eigenlijk in elkaar? Hoe is het ontstaan, wat betekenen al die tekens, wat is een toonladder, hoe zit het met die kruizen en mollen?
Voor mensen die op een iets hoger niveau hun zanglessen en koorrepetities willen beoefenen is het een geweldige ervaring als zij zelf de muziek kunnen lezen; dit geeft een sneller resultaat tijdens de zanglessen en de koorrepetities, omdat het instuderen van de al dan niet nieuwe muziekstukken minder tijd zal kosten. En dan komt u aan het echte musiceren toe!
In deze 10 lessen steekt u heel wat op van alles wat muziekschrift zo boeiend maakt!

Maandag 21 september 2020
10 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 105,00 plus € 15,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. E.P.A. (Ellen) Steffers-Dekker
19:00 - 20:30
Locatie: Scala Hoogeveen (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
E.P.A. (Ellen) Steffers-Dekker
E.P.A. (Ellen) Steffers-Dekker
Conservatorium en Staatexamen. Gedurende ruim 50 jaar werkzaam als docerend en uitvoerend musicus en programmamaker. Ik stond 30 jaar als koorleidster voor koor en cantorij in verschillende plaatsen rond Rotterdam. Heb ongeveer 15 jaar gewerkt als docente muziek op lagere school en voortgezet onderwijs in Den Haag/Rijswijk voordat op het conservatorium het vak schoolmuziek werd (uitgevonden) gegeven. Mijn taak was een werkplan in te leveren en voerde dat ook uit. In 2019 gestopt als uitvoerend musicus en geef nu de cursus 'Het muziekschrift'.