Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: E231

Lezing De ontdekking van de Melkweg

Lezing De ontdekking van de Melkweg
Cursuscode: E231

(i.s.m. Facet Emmen)

De Melkweg heeft vanaf een donkere plek een prachtig aanzicht. Al eeuwen wordt ze door de mens bewonderd en bestudeerd. Dit leidde tot vele ontdekkingen, ook gedaan door Nederlandse sterrenkundigen. De Melkweg bevat vele verhalen: over het leven van sterren, over bewegingen van stof en gas of over een zwart gat verborgen in het centrum. Onze aarde blijkt onderdeel uit te maken van dit immense en complexe systeem. En de Melkweg blijkt een eiland te zijn in een uitgestrekte kosmische oceaan. Het ontzag dat men in de oudheid al had voor de Melkweg is geheel terecht.

Zondag 19 maart 2023
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 13:15
Prijs: € 12,00
Dhr. J. (Jeffrey) Bout

U dient zich vooraf in te schrijven !
Bij deze lezing kunt u voor meerdere personen tegelijk inschrijven door tijdens de inschrijving in de "Bestellijst" het "Aantal" te verhogen.

13:15 - 15:15
Locatie: Facet Emmen (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
J. (Jeffrey) Bout
J. (Jeffrey) Bout
Jeffrey Bout is afgestudeerd sterrenkundige uit Groningen. Zijn hele leven is hij al gefascineerd door het heelal en anderen hierin delen is zijn grote passie. De afgelopen jaren gaf hij honderden lezingen en cursussen over sterrenkunde in Noordoost Nederland: op basisscholen, middelbare scholen, verenigingen, in een planetarium of onder de echte sterrenhemel. Daarnaast is hij parttime docent elektrotechniek aan de Hanzehogeschool te Groningen.