Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: E344

Cursus Autobiografisch Schrijven

Cursus Autobiografisch Schrijven
Cursuscode: E344

(i.s.m. Facet Emmen)

De docent zegt:
"Waar te beginnen … is een veelgehoorde verzuchting van wie (auto)biografisch wil schrijven. Mijn antwoord is 'Kom naar deze cursus!' Dan krijg je schrijfopdrachten die structuur geven aan het schrijven van 'het verhaal van jouw leven'. Terzijde vermeld ik dat je ook kunt kiezen om één onderwerp uit je levensloop in de schijnwerper te zetten.
Zo heeft een eerdere deelnemer prachtige teksten over zijn loopbaan bij de politie vastgelegd. En een andere het ingrijpende verhaal van wat zij als mantelzorger meemaakte. Wat jouw keuze ook is, het weven van een thema, dat in iedere schrijfopdracht terugkomt, tilt je teksten tot een samenhangend geheel. Zo is één schrijfopdracht: Van hoeveel huizen heb jij de voordeursleutel op zak gehad? Schrijf van elk huis hoe jouw verblijf daar was? Al schrijvend ontdek je dan vele zijwegen die uiteindelijk over jouw leven gaan. En wie over zijn/haar loopbaan schrijft, past de opdracht aan: Op welke locaties en in welke functies heb jij gewerkt?
De cursus belicht ook dat je vanuit verschillend perspectief op een en dezelfde gebeurtenis in je leven kunt terugkijken. Wat opmerkelijke inzichten kan geven. En daarnaast doen we nog veel meer interessante en leuke theoretische en praktijkoefeningen.
En? Is je interesse gewekt? Schrijf je dan in!"

Zaterdag 10 september 2022
6 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 132,00
Mw. M.Y.N. (Margreet) Herman - van Woudenberg
Prijs is incl. cursusmateriaal te verzorgen door de docent
10:00 - 12:30
Locatie: Facet Emmen (klik hier voor de adresgegevens)
M.Y.N. (Margreet) Herman - van Woudenberg
M.Y.N. (Margreet) Herman - van Woudenberg
Mijn naam is Margreet Herman. Ik ben 65 jaar, docent Nederlands en auteur van 3 gepubliceerde boeken. De opdrachten, ideeën en mijn kennis over schrijven komen voor een deel uit mijn schrijfopleiding bij de Vrije Hogeschool Driebergen/Zeist. Maar ik gebruik ook lessuggesties uit: 'Het grote schrijf-doe-boek' van Louis Stiller. En daarnaast geef ik in de les vaak kleine creatieve of gezellige schrijfopdrachten die ik zo uit mijn mouw schud. Als we schrijven aan een opdracht doen we dat in stilte. Wat we in de les schrijven is altijd een korte tekst. Zodat er ook voldoende tijd is om aan elkaar voor te lezen. Het huiswerk biedt de gelegenheid om met meer aandacht, meer tijd een schrijfopdracht op papier te zetten. Die tekst kijk ik thuis na om te voorzien van opbouwend commentaar. Samen schrijven blijkt inspirerend voor ieders creatief schrijfproces. Schrijf je in voor de cursus om dit zelf te ervaren!